24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954
Ο πλαστικός χειρουργός Κωνσταντίνος Φλώρος μιλάει στην εκπομπή ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ στον ΑΝΤ1 με την Φωτεινή Γεωργίου για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα σημάδια της ακμής.
 

Όσο και αν τις μισούμε οι ουλές της ακμής έρχονται για να μείνουν. Κατάλοιπα της εφηβικής ηλικίας που σημαδεύουν δια βίου κυρίως το πρόσωπο έπειτα από επαναλαμβανόμενα επεισόδια φλεγμονών του δέρματος και ανεπιτυχείς προσπάθειες αντιμετώπισης και συγκάλυψης.

Η αντιμετώπισή τους κάθε άλλο παρά απλή μπορεί να είναι αν και οι διαθέσιμοι τρόποι θεραπείας είναι πολλοί και όχι πάντοτε εύκολοί. Στο ιατρείο μας, με έναν συνδυασμό θεραπειών προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή, πετυχαίνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ουλών ακμής είναι αυτές που μετά από μία φλεγμονώδη διαδικασία δημιουργείται μία σε βάθος τοπική καταστροφή του δέρματος, με εναπόθεση νέου κολλαγόνου στον πυθμένα της βλάβης και η δημιουργία της εικόνας της βυθισμένης ουλής.

Είδη θεραπείας

Ανάλογα με την περίπτωση το είδος και την βαρύτητα της κατάστασης η  αντιμετώπιση μπορεί να είναι από εντελώς επιφανειακή και ελαφρά, έως καθαρά επεμβατική.

Πιο επεμβατικές μέθοδοι

  • Μηχανική δερμοαπόξεση
  • Μη κλασματικά Laser
  • Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις η ανόρθωση όλου του δέρματος υπό την μορφή Facelift

Τα τελευταία χρόνια έχουμε εφαρμόσει με αρκετή επιτυχία τεχνικές με έγχυση υλικών όπως το υαλουρονικό οξύ αλλά και μεταφορά λίπους από άλλο σημείο του σώματος. Το λίπος εκτός από την ικανότητα να αποκαθιστά όγκο, λόγω των βλαστοκυττάρων που περιέχει, παρέχει αναγεννητικές υπηρεσίες βελτιώνοντας την ποιότητα του δέρματος στην περιοχή όπου τοποθετείται.

Leave a reply