24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Σχεδόν καθένας μπορεί να αισθανθεί αργά ή γρήγορα λίγο ανασφαλής για ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Είτε από κληρονομικότητα, κάποιο τραυματισμό ή αναπόφευκτες αλλαγές που επιφέρει η ηλικία, μερικοί άνθρωποι μπορεί να παλεύουν για χρόνια με χαμηλή αυτοπεποίθηση με στραμμένη την προσοχή στα θέματα της ομορφιάς. Δυστυχώς για αυτούς, καμία δίαιτα ή γυμναστική δεν θα βελτιώσει το σχήμα της μύτης τους, το μέγεθος του στήθους τους ή θα εξαφανίσει εκείνα το επίμονα ψωμάκια. Αν η ‘πλαστική χειρουργική’ ακούγεται ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου, θα πρέπει να λάβεις υπ’όψιν σου πως το χειρουργείο δεν ταιριάζει στον καθένα. Θα πρέπει να ζυγίσεις προσεκτικά όλες τις εναλλακτικές πριν προχωρήσεις σε μία επεμβατική διαδικασία. Κάνε τις εξής τέσσερις ερωτήσεις στον εαυτόν σου:

Γιατί θέλεις να χειρουργηθείς;

Ενώ στο ερώτημα ‘γιατί θέλεις να χειρουργηθείς’ η απάντηση φαίνεται προφανής στην αρχή, στην πραγματικότητα παίρνει λίγο χρόνο για να αναλογιστείς τΙς ρίζες της ανασφάλειάς σου. Ήθελες πάντα μεγαλύτερο στήθος ή ο τωρινός σου σύντροφος θέλει να αποκτήσεις περισσότερες καμπύλες; Προσπαθείς εδώ και κάτι χρόνια στο γυμναστήριο χωρίς επιτυχία να εξαφανίσεις τα ψωμάκια σου; Ή μήπως έχεις περάσει πρόσφατα μια τραυματική εμπειρία όπως χωρισμό, διαζύγιο ή απώλεια δουλειάς και ξαφνικά σκέφτεσαι ότι μια πιο επίπεδη κοιλιά θα μπορούσε να σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα;

Η πλαστική χειρουργική μπορεί να σου προφέρει καινούργια προοπτική στη ζωή σου και να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σου. Παρ όλα αυτά, το να καταφύγεις στο χειρουργικό τραπέζι για να ικανοποιήσεις κάποιον άλλο, ή σε κάποια ασταθή περίοδο της ζωής σου, δεν αποτελεί πράξη αγάπης στον εαυτό σου. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο και να σε αφήσει με περισσότερη απογοήτευση για την εμφάνισή σου. Περίμενε μέχρι να σιγουρευτείς ότι η αισθητική επέμβαση θα είναι για σένα και μόνο για σένα.

Είναι ρεαλιστικές οι προσδοκίες σου;

Είναι σημαντικό να φιλτράρεις τις επιθυμίες σου με βασικό γνώμονα το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι φυσικό και ρεαλιστικό. Λάβε υπ’όψιν σου ότι υπάρχουν πάντα περιορισμοί και όρια που μας επιβάλλει η φύση και τα οποία οφείλουμε να σεβόμαστε. Περιστασιακές τάσεις όπως αυτές εμφανίζονται στον κόσμο της μόδας ή στα social media δεν έχουν θέση στην πλαστική χειρουργική, όπου σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μη αναστρέψιμα.

Έχεις κάνει την έρευνά σου;

Ευτυχώς , σήμερα υπάρχει μια πληθώρα εξαιρετικών πληροφοριών για κάθε πιθανή επέμβαση πλαστικής στο διαδίκτυο. Λεπτομέρειες για τον ιδανικό υποψήφιο, φωτογραφίες πριν και μετά, κόστος, χρόνο και περιορισμούς ανάρρωσης όπως και πιθανές επιπλοκές μπορεί να βρεις τώρα πια μέσα από την άνεση του σπιτιού σου. Μάθε για την επέμβαση που σε ενδιαφέρει, και δες αποτελέσματα σε άτομα με σωματότυπο σαν τον δικό σου.

Όταν θα θεωρήσεις ότι είσαι έτοιμη/ος για να προχωρήσεις σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, αφιέρωσε χρόνο για να βρεις έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό που με επάρκεια γνώσης και εμπειρία θα σε αναλάβει. Sites όπως της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ) μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις σου και να σε κατευθύνουν υπεύθυνα. Τέλος, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο επίσκεψη και συζήτηση, στην οποία ο χειρουργός θα μελετήσει το ιατρικό σου ιστορικό, θα εξετάσει την περίπτωσή σου και θα επιβεβαιώσει αν η επιθυμητή επέμβαση είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σου.

Μπορείς οικονομικά να πραγματοποιήσεις την επέμβαση;

Μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι ακριβή και δυστυχώς οι περισσότερες επεμβάσεις πλαστικής θεωρούνται αισθητικές και δεν καλύπτονται από τις ιδιωτικές ασφάλειες. Το κόστος μιας επέμβασης θα πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των επί μέρους δαπανών, και ο τρόπος πληρωμής θα πρέπει να αποσαφηνίζεται, όπως για παράδειγμα πιστωτική κάρτα, δόσεις κοκ. Επίσης συζήτησε την όποια διαφορά σε περίπτωση κάποιας αλλαγής σχεδίου, όπως ανάγκη διανυκτέρευσης, παράταση διαμονής ή αλλαγή θέσης νοσηλείας.

Έχεις υπολογίσει το χρόνο ανάρρωσης;

Μπορεί να έχεις ενθουσιαστεί από την ιδέα να αποκτήσεις το στήθος ή τη μύτη που ονειρευόσουν πάντα, αλλά έχεις υπολογίσει το χρόνο για ανάρρωση πριν επιστρέψεις στις δραστηριότητές σου; Κάθε επέμβαση έχει ξεχωριστούς χρόνους νοσηλείας και ανάρρωσης που πολλές φορές εξαρτώνται και από τον χειρουργό. Συζήτησέ το μαζί του και θεώρησε ότι θα χρειαστείς ένα περιθώριο ασφαλείας πριν από την ανάληψη συγκεκριμένων υποχρεώσεων. Λάβε υπ’όψιν σου ότι η αισθητική πλαστική χειρουργική είναι χειρουργική και σαν τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις.

Συμπερασματικά: κάνε την έρευνά σου, εμπιστεύσου έναν πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό και αποφάσισε ποια επέμβαση είναι κατάλληλη για σένα. Αν δεν έμεινες ικανοποιημένος/νη από την πρώτη σου συνάντηση με το γιατρό φρόντισε να πάρεις μία δεύτερη ή και τρίτη γνώμη. Και όταν θα είσαι έτοιμος/μη μπορείς να προχωρήσεις.

Μάθετε περισσότερα για το ιατρείο του πλαστικού χειρουργού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Leave a reply