24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Χαλάρωση και ρυτίδες προσώπου

ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΓΚΟΥ

Ο χρόνος επιφέρει στο πρόσωπο απώλεια στήριξης και χαλάρωση των ιστών με δημιουργία περίσσειας δέρματος, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται απώλεια όγκου των μαλακών μορίων που έχει σαν αποτέλεσμα την χαρακτηριστική εικόνα της χαλάρωσης.

  • Σε πρώιμα στάδια και όπου η περίσσεια του δέρματος και η απώλεια στήριξης είναι σχετικά μικρή, η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπική αναπλήρωση και αύξηση  του όγκου σε επίκαιρα σημεία αποκαθιστώντας τις αναλογίες και τη νεανική εμφάνιση του προσώπου. Η πρακτική αυτή που ονομάζουμε και ογκομετρικό facelift αποτελεί μια επιτυχημένη λύση σε αρκετές περιπτώσεις με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα γίνει προσεκτική εκτίμηση και επιλογή των περιστατικών.
  • Η αύξηση του όγκου μπορεί επίσης να επιτευχθεί με ενέσιμα εμφυτεύματα με βάση το υαλουρονικό οξύ ή τον υδροξυαπατίτη που όμως απαιτούν περιοδική επανάληψη αλλά έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της ευκολίας στην εφαρμογή με μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.
  • Εναλλακτικά ή μεταφορά λιπώδους ιστού δίνει πιο σταθερά αποτελέσματα στο χρόνο και παρέχει το πλεονέκτημα της ευεργετικής δράσης των μεταφερομένων βλαστοκυττάρων προσφέροντας ταυτόχρονα βιολογική ανανέωση.
  • Με μια άλλη προσέγγιση του προβλήματος, η διαδερμική τοποθέτηση ειδικού τύπου απορροφήσιμων στηρικτικών νημάτων (threading) μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το αποτέλεσμα μιας μη επεμβατικής ανόρθωσης προσώπου και να απομακρύνει την ημερομηνία μιας χειρουργικής διόρθωσης. Μια τέτοια εφαρμογή γίνεται ανώδυνα με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και χωρίς την ανάγκη παραμονής  στο σπίτι.

ΡΥΤΙΔΕΣ / ΧΑΛΑΡΩΣΗ / ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ 

Ισως εξίσου σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πρόσωπο που ενηλικιώνεται είναι η απώλεια κολλαγόνου και ελαστικών ινών καθώς και η εμφάνιση συνήθως αγγειακών ή μελαγχρωματικών αλλοιώσεων που πρακτικά μεταφράζεται σε υποβάθμιση της ποιότητας του δέρματος με την εμφάνιση χαλάρωσης, πτυχώσεων, μικρών ή μεγάλων ρυτίδων καθώς και διάχυτης ή περιορισμένης ερυθρότητας.

  • Με βάση τη σύγχρονη τεχνολογία μια πληθώρα εφαρμογών με μηχανήματα Laser, ραδιοσυχνοτήτων, υπερήχων ή παλμικού φωτός είναι διαθέσιμες και έρχονται να προσφέρουν λύσεις στο χώρο της ιατρικής αισθητικής. Στόχος είναι η κινητοποίηση των κυττάρων του δέρματος με απώτερο σκοπό τη δημιουργία συνθηκών ανανέωσης και περιορισμένης σύσφιξης ή η επιλεκτική φωτοθερμόλυση για την εξάλειψη μελαγχρωματικών ή αγγειακών βλαβών.
  • Στη ίδια φιλοσοφία εντάσσονται και όλες οι μέθοδοι που βασίζονται στην ελεγχόμενη υποδόρια υπερθέρμανση των ιστών (Tripollar RF) με σκοπό την αναδιάταξη των ινών του κολλαγόνου και την αποκατάσταση της χαμένης σφριγηλότητας.
  • Τέλος οι βιολογικές θεραπείες που βασίζονται στην χρησιμοποίηση των μηχανισμών του ίδιου μας του σώματος για ανάπλαση και αποκατάσταση, όπως οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα αποτελούν νεότερα και πολλά υποσχόμενα όπλα  στη μάχη ενάντια στη γήρανση ενώ τα τελευταία χρόνια μια νέα τεχνική που βασίζεται στον εμπλουτισμό και αναδόμηση του δέρματος με υαλουρονικό οξύ ειδικού τύπου είναι επίσης διαθέσιμη (Profhilo).

Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Το face lift έχει απόλυτη ένδειξη όταν η χαλάρωση των ιστών είναι τέτοια ώστε να απαιτεί χειρουργική αποκατάσταση και αφαίρεση του δέρματος που πλεονάζει. Η χαλάρωση αποτυπώνεται χαρακτηριστικά  στην περιοχή του λαιμού και από την στιγμή που είναι σοβαρή η χειρουργική διόρθωση αποτελεί συνήθως  επιλογή.

Σήμερα αποφασίζουμε ένα face lift όταν οι μη επεμβατικές μέθοδοι έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλο τρόπο. Επίσης σε ένα πρόσωπο μας απασχολεί η απώλεια όγκου λόγω ατροφίας του λίπους. Όταν υπάρχει, μπορούμε να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα με προσθήκη λίπους που παίρνουμε από άλλο σημείο του σώματος.

Ένα λίφτινγκ θα σας κάνει να φαίνεστε δέκα χρόνια νεότερη κάτι που με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορείτε να πετύχετε. Καθώς ο χρόνος κυλά το δέρμα θα συνεχίζει να γερνά παρά ταύτα η εικόνα σας θα είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι αν δεν το είχατε κάνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Χείλη

Μάτια

Τοπικό πάχος

Λαιμός