24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Οι δυσχρωμίες στο δέρμα (η αλλιώς υπερμελάγχρωση) κάνουν την εμφάνισή τους σε οποιαδήποτε ηλικία. Σε μικρή ηλικία εμφανίζονται με τη μορφή φακίδων, συνήθως ύστερα από την έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία και σε συνδυασμό με διάφορους ορμονικούς παράγοντες (πχ. κατά τη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης). Το μηχανισμό παραγωγής μελανίνης μπορεί να διαταράξει και η χρήση αντισυλληπτικών, το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών αλλά και κάποιο εξωτερικό ερέθισμα (που θα προκαλέσει μεταφλεγμονώδη αντίδραση). Σε μεγαλύτερες ηλικίες η υπερμελάγχρωση μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή των γνωστών καφέ κηλίδων σε χέρια και πρόσωπο. Σε όλες τις περιπτώσεις, κοινό χαρακτηριστικό είναι η αύξηση συγκέντρωσης μελανίνης τοπικά στο δέρμα.

Μολονότι ακίνδυνη, μπορεί να θεωρηθεί αντιαισθητική και σε πολλές περιπτώσεις να προσθέσει επιπλέον χρόνια στην όψη της επιδερμίδας μας. Ανάλογος με το βάθος της υπερμελάγχρωσης είναι και ο βαθμός δυσκολίας αφαίρεσης της δυσχρωμίας. Πολύ συχνά για μια ολοκληρωμένη θεραπεία απαιτούνται συνδυαστικοί τρόποι αντιμετώπισης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Τοπική φαρμακευτική αγωγή μόνη ή σε συνδυασμό με λευκαντικούς παράγοντες, χημικά ή μηχανικά peelings όπως μικροδερμαποξέσεις και χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων Laser και IPL είναι κάποια από τα μέσα που χρησιμοποιούνται. 

Η συνεπής προστασία από την άμεση έκθεση στον ήλιο και η ανελλιπής χρήση αντιηλιακών αποτελεί προϋπόθεση για τη συντήρηση του αποτελέσματος και τον μόνο ασφαλή τρόπο πρόληψης.

Στο ιατρείο μας προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται εξατομικευμένες θεραπείες ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο της επιδερμίδας σας έπειτα από την απαραίτητη κλινική εξέταση. Καλέστε μας στο 210 6994954 για δωρεάν ραντεβού ενημέρωσης και εκτίμησης. 


Leave a reply