24ωρη Γραμματεία Ιατρείου! info@looknatural.gr
Δωρεάν Ραντεβού Ενημέρωσης | 210 6994954

Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές μελέτες της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών (ASPS) υπήρξε και το 2018 μια συνεχιζόμενη αυξητική τάση τόσο στις επεμβατικές όσο και στις μη επεμβατικές πράξεις. Οι μη επεμβατικές θεραπείες εφαρμόζονται μόνες ή συμπληρωματικά με χειρουργικές τεχνικές προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ευρύτερο φάσμα αντιμετώπισης αισθητικών προβλημάτων. Ένας σημαντικός αριθμός ασθενών σήμερα προτιμούν να επιλέγουν φυσικούς τρόπους θεραπειών έναντι αυτών που χρησιμοποιούν υλικά βιοτεχνολογίας.

Τρείς είναι οι βασικοί θεραπευτικοί πυλώνες σε αυτή την κατεύθυνση. 1) Θεραπείες που αποσκοπούν στην προκλητή διέγερση παραγωγής κολλαγόνου (collagen induction therapy, CIT), 2) στη θεραπεία που βασίζεται σε εισαγωγή αυξημένης συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, platelets rich plasma (PRP) και 3) στην αυτόλογη μεταφορά λίπους, autologous fat transfer (AFT). Χαρακτηριστικό και των τριών αυτών επιλογών είναι η παντελής απουσία πιθανών ανεπιθύμητων παρενεργειών.

1. Προκλητή παραγωγή κολλαγόνου (CIT)

Χαρακτηριστικό δείγμα των θεραπειών αυτών οι θεραπείες που προκαλούν πολλαπλούς νυγμούς στο δέρμα εισάγοντας συστατικά που ενυδατώνουν και αναζωογονούν τους ιστούς. Η διαδικασία μπορεί να γίνει με μηχανικούς τρόπους ή με κλασματικά Laser. Το τελικό αποτέλεσμα που εμφανίζεται μετά από λίγες εβδομάδες και επαναλαμβανόμενες συνεδρίες, απευθύνεται σε καταστάσεις όπως επιφανειακές λεπτές γραμμές, ουλές, ραγάδες αλλά και δυσχρωμίες, βελτιώνοντας αισθητά τον τόνο, την υφή αλλά και την ολική εμφάνιση του δέρματος.

2. Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Το PRP έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διάφορες ιατρικές εφαρμογές όπως την ορθοπεδική, την γναθοχειρουργική αλλά κυρίως στην αναγεννητική και αισθητική ιατρική συμβάλλοντας στην επούλωση τραυμάτων, την απώλεια μαλλιών αλλά και στην βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του δέρματος. Το PRP περιέχει συμπυκνωμένους αυξητικούς παράγοντες που αυξάνουν την αιματική ροή και προωθούν την αναγεννητική και αναπλαστική ικανότητα των ιστών. Η διαδικασία περιλαμβάνει αιμοληψία, φυγοκέντριση και επεξεργασία του πλάσματος έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγίστη δυνατή συγκέντρωση αιμοπεταλίων και κατ’ επέκταση αυξητικών παραγόντων. Η μέθοδος έχει ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα μόνη της αλλά και σε συνδυασμό με άλλες μη επεμβατικές ή επεμβατικές παρεμβάσεις.

3. Αυτόλογη μεταφορά λίπους (AFT)

Σχεδιασμένη αρχικά για την πλήρωση και αποκατάσταση ελλειμμάτων και ανωμαλιών του δέρματος και των ιστών, η λιπομεταφορά είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιώντας το λίπος του ιδίου ατόμου πετυχαίνει βελτίωση του περιγράμματος, αποκατάσταση των όγκων του προσώπου αλλά και του σώματος καθώς και την ποιοτική αναβάθμιση χάρις στην μεταφορά βλαστοκυττάρων που βρίσκονται σε αφθονία στο λιπώδη ιστό. Το αποτέλεσμα είναι εντελώς φυσικό και παραμένει σταθερό και μόνιμο σε ένα ποσοστό πάνω από 60 τοις εκατό και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο αλλεργικής ή άλλης αντίδρασης του οργανισμού. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και σε συνθήκες οργανωμένου ιατρείου και περιλαμβάνει λήψη λίπους από κάποιο σημείο του σώματος με τρόπο ανάλογο της λιποαναρρόφησης, επεξεργασία και τελική τοποθέτηση. Η λιπομεταφορά αποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο αποκατάστασης και νεαροποίησης μόνη ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβατικές ή μη τεχνικές προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Καλέστε στο 210-6994954 για δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού!

Leave a reply