24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Οι μη επεμβατικές θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν μόνες ή συμπληρωματικά σε χειρουργικές επεμβάσεις βοηθώντας μας να αντιμετωπίσουμε ένα ευρύτερο φάσμα προβλημάτων. Πολλοί ασθενείς σήμερα προτιμούν να επιλέγουν φυσικότερους τρόπους θεραπειών έναντι των παραδοσιακών επεμβατικών μεθόδων. Τρείς είναι οι βασικοί θεραπευτικοί πυλώνες σε αυτή την κατεύθυνση. Θεραπείες που αποσκοπούν 1) στην προκλητή διέγερση παραγωγής κολλαγόνου (collagen induction therapy, CIT), 2) στην εισαγωγή αυξημένης συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, platelets rich plasma (PRP) και 3) στην αυτόλογη μεταφορά λίπους, autologous fat transfer (AFT). Χαρακτηριστικό πλεονέκτημα και των τριών αυτών επιλογών είναι η παντελής απουσία πιθανών ανεπιθύμητων παρενεργειών.

1. Προκλητή παραγωγή κολλαγόνου (CIT)

Χαρακτηριστικό δείγμα των θεραπειών αυτών είναι ότι προκαλούν πολλαπλούς νυγμούς στο δέρμα εισάγοντας συστατικά που ενυδατώνουν και αναζωογονούν τους ιστούς. Η διαδικασία μπορεί να γίνει με μηχανικούς τρόπους ή με κλασματικά Laser. Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από λίγες εβδομάδες και επαναλαμβανόμενες συνεδρίες, και απευθύνεται σε προβλήματα όπως οι επιφανειακές λεπτές γραμμές, ουλές, ραγάδες αλλά και δυσχρωμίες, βελτιώνοντας αισθητά τον τόνο, την υφή αλλά και την ολική εμφάνιση του δέρματος.

2. Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Το PRP έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διάφορες ιατρικές εφαρμογές όπως την ορθοπεδική, την γναθοχειρουργική αλλά κυρίως στην αναγεννητική και αισθητική ιατρική συμβάλλοντας στην επούλωση τραυμάτων, την απώλεια μαλλιών αλλά και στην βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του δέρματος. Το PRP περιέχει συμπυκνωμένους αυξητικούς παράγοντες που αυξάνουν την αιματική ροή και προωθούν την αναγεννητική και αναπλαστική ικανότητα των ιστών. Η διαδικασία περιλαμβάνει αιμοληψία, φυγοκέντριση και επεξεργασία του πλάσματος έτσι ώστε να επιτευχθεί η μεγίστη δυνατή συγκέντρωση αιμοπεταλίων και κατ’ επέκταση αυξητικών παραγόντων. Η μέθοδος έχει ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα μόνη της αλλά και σε συνδυασμό με άλλες μη επεμβατικές ή επεμβατικές θεραπείες.

3. Αυτόλογη μεταφορά λίπους (AFT)

Σχεδιασμένη αρχικά για την αποκατάσταση ατελειών του δέρματος και των ιστών, η λιπομεταφορά είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιώντας το λίπος του ιδίου ατόμου πετυχαίνει βελτίωση του περιγράμματος, αποκατάσταση των όγκων του προσώπου αλλά και του σώματος καθώς και την ποιοτική αναβάθμιση χάρις στην μεταφορά βλαστοκυττάρων που βρίσκονται σε αφθονία στο λιπώδη ιστό. Το αποτέλεσμα είναι εντελώς φυσικό και παραμένει σταθερό και μόνιμο σε ένα ποσοστό πάνω από 60 τοις εκατό και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο αλλεργικής ή άλλης αντίδρασης του οργανισμού. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, σε συνθήκες οργανωμένου ιατρείου και περιλαμβάνει λήψη λίπους από κάποιο σημείο του σώματος με τρόπο ανάλογο της λιποαναρρόφησης, επεξεργασία και τελική τοποθέτηση. Η λιπομεταφορά αποτελεί τον πιο φυσικό τρόπο αποκατάστασης και νεαροποίησης μόνη ή σε συνδυασμό με άλλες επεμβατικές ή μη τεχνικές προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Καλέστε στο 210-6994954 για δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού!

Leave a reply