24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Ανόρθωση Προσώπου – Face Lift

Το Face lift είναι η κορυφαία επέμβαση στις θεραπείες αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και η απόλυτη θεραπεία στην ανάπλαση του προσώπου και την  αντιμετώπιση της χαλάρωσης, παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας μία πληθώρα μη επεμβατικών προσεγγίσεων μπορεί και αναβάλει χρονικά τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Έτσι λοιπόν παρατηρούμε μια σημαντική διαφοροποίηση στον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος μεγαλώνοντας αντιμετωπίζει το πρόβλημα της βιολογικής γήρανσης σε σχέση με άλλες εποχές, αλλά και τον τρόπο που η σύγχρονη ιατρική επιστήμη υποστηρίζει τις όποιες επιλογές του.

Σήμερα αποφασίζουμε ένα face lift όταν οι μη επεμβατικές μέθοδοι έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλο τρόπο. Το face lift έχει απόλυτη ένδειξη στην χαλάρωση και αφορά στην αποκατάσταση των ιστών στην αρχική τους θέση χωρίς στην ουσία να χρειάζεται ιδιαίτερη έλξη του δέρματος. Επίσης μας απασχολεί η ανακατανομή και η ατροφία του λίπους.

Ποιά είναι η διαδικασία;

Όταν υπάρχει απώλεια όγκου ιστών του προσώπου, θα προβούμε σε προσθήκη λίπους που λαμβάνουμε από άλλο σημείο του σώματος,  μια διαδικασία που σε πρώιμα στάδια μπορεί να καθυστερήσει μια επέμβαση ανόρθωσης και είναι γνωστή σαν ογκομετρική αποκατάσταση του προσώπου. Οι περισσότερες ενστάσεις και ενδοιασμοί στις επεμβάσεις  ανόρθωσης  σχετίζονται με το φόβο της όψης ενός τραβηγμένου αφύσικου προσώπου.

Είναι κάτι που παρατηρήθηκε στο παρελθόν και μπορεί να οφείλεται σε τεχνική που βασίζεται στην υπερβολική έλξη του δέρματος και όχι στην αποκατάσταση των υποκείμενων ιστών, κάτι που στην εποχή μας θεωρείται παρωχημένο, ενώ για κάποιες περιπτώσεις υπαίτιος είναι ο τρόπος που τοποθετείται η τομή μπροστά από το αυτί αλλοιώνοντας σταθερά ανατομικά στοιχεία.

Η γραμμή τριχοφυΐας είναι μία άλλη παράμετρος που σαν  ένα σταθερό ανατομικό στοιχείο πρέπει σεβόμαστε. Οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην τελική εικόνα του προσώπου και να το κάνει να φαίνεται αφύσικο. Στους άνδρες το πρόβλημα περιπλέκεται μια και η γραμμή αυτή επεκτείνεται προς τα κάτω  και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει το άτριχο διάστημα μεταξύ φαβορίτας και αυτιού να μηδενιστεί. Επίσης όταν υπάρχουν ουλές  πίσω από τα αυτιά δεν πρέπει να είναι εμφανείς.

Τι περιλαμβάνει;

Στην κλασσική του εκδοχή το face lift περιλαμβάνει το μέσο πρόσωπο και το λαιμό. Η ανόρθωση μετώπου- φρυδιών διορθώνει τη χαλάρωση από τη γωνία του ματιού και πάνω. Η ανόρθωση του μετώπου δεν αφορά όλους τους ασθενείς που υπόκεινται σε λίφτινγκ προσώπου και στις μέρες μας πολλά από τα προβλήματα αυτής της περιοχής αντιμετωπίζονται με άλλες μη επεμβατικές μεθόδους.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ανάλογα με την περίπτωση, αναισθησία τοπική υποβοηθούμενη ή γενική

100% NATURAL

Με πολύ αυξημένο δείκτη ασφάλειας. Οι ασθενείς μας φεύγουν πολύ ικανοποιημένοι για το τελικό αποτέλεσμα

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Με σύντομη ολιγόωρη νοσηλεία, χωρίς παραμονή στην κλινική.

Τι είναι το μίνι-λίφτινγκ; 

Το μίνι-λίφτινγκ είναι όρος που καθιερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Συνήθως με τον όρο αυτό εννοούμε τη διαδικασία που σκοπό έχει να διορθώσει τις παρειές, το μέσο πρόσωπο και την κάτω γνάθο. Πρόκειται για τα lifting των μικρών τομών πιο γνωστά σαν MACS Lift που στις διάφορες παραλλαγές τους μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες ανόρθωσης ενός προσώπου με ελάχιστη παραμονή στο νοσοκομείο και γρήγορη ανάρρωση δίνοντας  εξαιρετικά καλά αποτελέσματα.

Μιλώντας για αποθεραπεία θα μπορούσαμε με αρκετή βεβαιότητα να υποστηρίξουμε ότι το δεκαήμερο είναι για τις περισσότερες περιπτώσεις ένα αρκετά ικανοποιητικό διάστημα. Παρόλα αυτά ένα σχετικό οίδημα θα  παραμείνει και  θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο για να εξαλειφθεί τελείως.  Οι αθλητικές δραστηριότητές επαναλαμβάνονται στις τρείς εβδομάδες. Ο χρόνος επιλογής μιας τέτοιας επέμβασης μπορεί να ποικίλει.

Σίγουρη ένδειξη είναι η χαλάρωση των ιστών που όμως συμβαίνει σε διαφορετικό χρόνο και διαφορετική ένταση  για κάθε άτομο. Θεωρούμε πάντως ότι  είναι καλύτερα να γίνει το λίφτινγκ όταν οι ιστοί είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με δεδομένο ότι όσο καλύτερο είναι το υλικό με το οποίο εργαζόμαστε τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα σε όψη και διάρκεια. Ιδανικά, είναι καλύτερα η επέμβαση να γίνεται όταν τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα είναι ακόμα υψηλά.

Ίσως μια από τις ποιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας γίνονται αφορούν στην διάρκεια του αποτελέσματος. Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που θα κάνετε το λίφτινγκ, η εικόνα σας θα είναι για όλη σας τη ζωή καλύτερη απ’ αυτή με την οποία σας είχε προικίσει η φύση. Δέκα  χρόνια μετά την επέμβαση δεν θα φαίνεστε το ίδιο καλά καθώς το δέρμα συνεχίζει να γερνά. Θα δείχνετε όμως σίγουρα καλύτερα απ’ ότι αν δεν το είχατε κάνει.

Μπορεί να συνδυαστεί με βοηθητικές επεμβάσεις όπως λιπογλυπτική, μικροχειρουργική ανόρθωση (subcision) των ρινοπαρειακών ρυτίδων και διόρθωση της περιοχής του λαιμού.

Με τη βοήθεια των βλαστοκυττάρων

Τέλος θα ήταν παράλειψη αν κάποιος δεν έκανε αναφορά στο ρόλο των βλαστοκυττάρων σε όλη αυτή τη διαδικασία.  Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει lifting που να βασίζεται στη  χρήση βλαστοκυττάρων, παρόλο που τώρα γνωρίζουμε ότι τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται σε αφθονία  στο λιπώδη ιστό, βοηθούν  στην ανανέωση των ιστών και στην αποκατάσταση του όγκου της περιοχής.

Έτσι στα πλαίσια της προσπάθειας ριζικής νεαροποίησης του προσώπου που στόχο έχει εκτός από την δραστική διόρθωση της χαλάρωσης, την αποκατάσταση των όγκων και της ποιότητας του δέρματος, η χρήση αυτόλογου λίπους δίνει ένα ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα.

* Η αισθητική πλαστική χειρουργική πραγματοποιείται σε οργανωμένα νοσηλευτικά κέντρα και με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει πολύ χαμηλό ποσοστό ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, δεν παύει να ενέχει μικρούς αλλά υπαρκτούς κινδύνους που είναι συνυφασμένοι με τη φύση της χειρουργικής ειδικότητας ή του τρόπους αναισθησίας. ** Φωτογραφικό υλικό που θα έθετε σε κίνδυνο την ανωνυμία των προσώπων που αφορά, έχει εξαιρεθεί της παρουσίασης σεβόμενοι την διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων. Εάν επιθυμείτε περαιτέρω ενημέρωση σας προτείνουμε να μας καλέσετε στο 210 6994954 ή να επισκεφτείτε τα παρακάτω σχετικά sites: bapras.org baaps.org

Τι λένε οι ασθενείς μας:

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένη από την εμπειρία μου με τον Δρ Φλώρο. Σε σέβεται, ενδιαφέρεται πραγματικά για το πρόβλημά σου, σε ακούει και είναι άριστα εκπαιδευμένος. Η εμπιστοσύνη είναι ένα σημαντικό πράγμα για μένα. Πρέπει να είστε σίγουρη ότι ο χειρουργός σας είναι πρόθυμος να ακούσει εσάς και τις ανάγκες σας και να σας συμβουλεύσει ανά πάσα στιγμή, όπως ο Δρ. Φλώρος. Αυτός και το προσωπικό του, κάνουν μια θαυμάσια δουλειά. Απάντησε πλήρως σε όλες τις ερωτήσεις μου και πραγματικά με έκανε να αισθανθώ άνετη και ασφαλής. Μου εξήγησε αναλυτικά τι θα γίνει πριν από τη χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια αυτής καθώς και μετά. Όλα αυτά με έκαναν να νιώθω σίγουρη για την απόφασή μου. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα! Karina R
Karina R.

Κλείστε ραντεβού σήμερα για δωρεάν εκτίμηση από τον Δρ. Κωνσταντίνο Φλώρο στην παρακάτω φόρμα.

Γραμματεία διαθέσιμη όλο το 24ωρο στο 210 6994954 

Τι λένε οι ασθενείς μας:

“Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένη από την εμπειρία μου με τον Δρ Φλώρο. Σε σέβεται, ενδιαφέρεται πραγματικά για το πρόβλημά σου, σε ακούει και είναι άριστα εκπαιδευμένος. Αυτός και το προσωπικό του, κάνουν μια θαυμάσια δουλειά. Απάντησε πλήρως σε όλες τις ερωτήσεις μου και πραγματικά με έκανε να αισθανθώ άνετη και ασφαλής. Μου εξήγησε αναλυτικά τι θα γίνει πριν από τη χειρουργική επέμβαση, κατά τη διάρκεια αυτής καθώς και μετά. Όλα αυτά με έκαναν να νιώθω σίγουρη για την απόφασή μου. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό! Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα!” Karina R

Πληροφορίες για τον Ιατρό

Κωνσταντίνος Φλώρος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συμμετείχε σε εξειδικευμένα σεμινάρια αισθητικής χειρουργικής στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα με έμφαση στην αισθητική πλαστική χειρουργική και τις σύγχρονες εφαρμογές της κοσμητικής Ιατρικής και αντιγήρανσης. Διετέλεσε επιμελητής Πλαστικής Χειρουργικής στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Queen Mary’s University Hospital του Λονδίνου και Addenbrooke’s Hospital στο Κέιμπριτζ. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε ιατρικά συνέδρια με θέματα που αφορούν σε επανορθωτική μικροχειρουργική αποκατάσταση αλλά και στις νεώτερες τεχνικές κοσμητικής χειρουργικής και αισθητικής ιατρικής. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, της Βρετανικής Μικροχειρουργικής Εταιρείας (BMS) και επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

δρ κωνσταντίνος φλώρος
ΚΛΙΝΙΚΗ

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πλήρως εξοπλισμένες, πολυτελείς εγκαταστάσεις με πιστοποιημένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που εγγυώνται εντυπωσιακά αποτελέσματα!

ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ MEDIA

Ο πλαστικός χειρούργος Kωνσταντίνος Φλώρος μιλάει σε γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές για όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν!

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ