24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Βλεφαροπλαστική

Στα μάτια βλέπουμε την ψυχή, τη διάθεσή και την πραγματική ηλικία ενός ανθρώπου.  Ο χρόνος καθώς και γενετικοί παράγοντες ευθύνονται για την σταδιακή αλλοίωση της όψης των βλεφάρων και κατ’ επέκταση του βλέμματος. Μπορεί να εκδηλώνεται με την εμφάνιση περιοφθαλμικών ρυτίδων, την περίσσεια και χαλάρωση του δέρματος και την προβολή του ενδοκογχικού λίπους δημιουργώντας την εικόνα της σακούλας  επάνω και κάτω από τα μάτια. Ο βαθμός και το εκάστοτε είδος της αλλοίωσης διαφέρουν από άτομο σε άτομο και έτσι η ανάγκη για διόρθωση διαφοροποιείται.

Η βλεφαροπλαστική είναι μία επέμβαση που στόχο έχει να αποκαταστήσει τα όποια προβλήματα εμφανίζονται γύρω από τα βλέφαρα με το να διορθώσει την πλεονάζουσα  προβολή του ενδοκογχικού λίπους, αφαιρώντας ή ανακατανέμοντάς το, να περιορίσει το δέρμα που είναι χαλαρό και περισσεύει και να αποδώσει ξανά ένα ξεκούραστο και  νεανικότερο βλέμμα.

Στα άνω βλέφαρα η περίσσεια του δέρματος καμιά φορά μπορεί να υπερκαλύψει ολόκληρο το βλέφαρο όπως ένα σεντόνι με ή χωρίς την εμφάνιση προβολής του λίπους στην έσω γωνία του ματιού, προκαλώντας εκτός από το δυσάρεστο αισθητικό αποτέλεσμα και δυσκολία στην όραση.

 

 

Στα κάτω βλέφαρα τα προβλήματα εντοπίζονται στις σακούλες κάτω από τα μάτια, με έντονη χαλάρωση του δέρματος και σε κάποιες περιπτώσεις στην απώλεια στήριξης ιδιαίτερα κοντά  στην έξω γωνία του ματιού μετά από κάποια ηλικία.

Η επέμβαση γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μικρές τομές στην πτύχωση του άνω βλεφάρου και αμέσως κάτω από τις βλεφαρίδες στο κάτω. Το λίπος που προβάλει αφαιρείται ή ανακατανέμεται και το πλεονάζων δέρμα αφαιρείται. Η όλη διαδικασία απαιτεί 1-2 ώρες και γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία, δεν είναι επώδυνη στην  αποθεραπεία και δεν είναι αναγκαία η διανυκτέρευση στην κλινική. Παρ’ όλα αυτά ιδιαίτερα η βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων απαιτεί ολιγοήμερη αποχή από κοινωνικές δραστηριότητες ενώ εξάλειψη των πολύ λεπτών ρυτίδων μπορεί να ολοκληρωθεί με συμπληρωματική εφαρμογή κλασματικού laser διοξειδίου του άνθρακος. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα οι τομές από την επέμβαση δεν είναι ορατές.

Πληροφορίες για τη διαδικασία

  • Με τοπική, υποβοηθούμενη ή γενική αναισθησία
  • Δεν απαιτείται διανυκτέρευση
  • Δεν είναι επώδυνη
  • Παρατηρείται έντονο οίδημα τις πρώτες 2 ημέρες με πιθανές μελανιές
  • Επαναδραστηριοποίηση σε 7 περίπου ημέρες

* Η αισθητική πλαστική χειρουργική πραγματοποιείται σε οργανωμένα νοσηλευτικά κέντρα και με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει πολύ χαμηλό ποσοστό ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, δεν παύει να ενέχει μικρούς αλλά υπαρκτούς κινδύνους που είναι συνυφασμένοι με τη φύση της χειρουργικής ειδικότητας ή του τρόπους αναισθησίας

** Φωτογραφικό υλικό που θα έθετε σε κίνδυνο την ανωνυμία των προσώπων που αφορά, έχει εξαιρεθεί της παρουσίασης σεβόμενοι την διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων. Εάν επιθυμείτε περαιτέρω ενημέρωση σας προτείνουμε να μας καλέσετε στο 210 6994954 ή να επισκεφτείτε τα παρακάτω σχετικά sites:
– bapras.org
– baaps.org

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ - 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ

Στείλτε μας email με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και εμείς θα σας καλέσουμε πίσω.
Λεωφ. Κηφισίας 49, Αθήνα 115 23
info@looknatural.gr
2106994954