24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Ωτοπλαστική

Δύσκολα θα βρεις ίσως ένα παιδί με πεταχτά αυτιά που να μην έχει γίνει εύκολος στόχος πειράγματος αλλά και λεκτικής βίας από τους συμμαθητές του. Στον αντίποδα  δεν είναι λίγοι οι ενήλικες που προσπαθούν να κρύψουν με μεγάλη επιμέλεια αλλά και άγχος καμιά φορά, το ‘πρόβλημά τους’ από τα αδιάκριτα βλέμματα των άλλων.

Δυστυχώς μιλάμε για μία κατάσταση που όσο γενναίος και αν είσαι δύσκολα κρύβεται, πόσο μάλλον αν ο σπόρος της ανησυχίας έχει πέσει από πολύ νωρίς.

Τα πεταχτά αυτιά είναι ένα πρόβλημα που παρατηρείται και στα δύο φύλα, εμφανίζεται από τη γέννηση και έχει κληρονομικότητα. Οφείλεται κυρίως στην ατελή ανάπτυξη των αυλάκων του χόνδρου των αυτιών και όχι στο μέγεθός τους, με αποτέλεσμα την χαρακτηριστική προβολή τους. Είναι συνεπώς ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα με ψυχολογικές ίσως επιπτώσεις.

Η χειρουργική του αντιμετώπιση γίνεται είτε νωρίς στην προσχολική ηλικία για ευνόητους λόγους, οπότε και απαιτείται μια γρήγορη γενική νάρκωση, είτε αργότερα με απλή τοπική αναισθησία. Ίσως πολύ πιο σημαντική από την απλή επανατοποθέτηση των αυτιών στη σωστή τους θέση, είναι η αποκατάσταση του χόνδρου με τρόπο ώστε η όποια παρέμβαση  να μη γίνεται αντιληπτή δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

  • Με τοπική και μόνο στα παιδιά με γενική αναισθησία
  • Δεν απαιτείται διανυκτέρευση
  • Μεγάλος επίδεσμος για τις δύο πρώτες ημέρες
  • Επαναδραστηριοποίηση σε 7 περίπου ημέρες

 

* Φωτογραφικό υλικό που θα έθετε σε κίνδυνο την ανωνυμία των προσώπων που αφορά, έχει εξαιρεθεί της παρουσίασης σεβόμενοι την διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων. Εάν επιθυμείτε περαιτέρω ενημέρωση σας προτείνουμε να μας καλέσετε στο 210 6994954 ή να επισκεφτείτε τα παρακάτω σχετικά sites:
– bapras.org
– baaps.org