24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Ενέσεις λιπους

Με την πρόοδο της ηλικίας οι ιστοί χαλαρώνουν, λεπταίνουν και μετατοπίζονται προς τα κάτω. Με τη μεταφορά λιπώδους ιστού από μια περιοχή του σώματος στην οποία πλεονάζει σε μια άλλη που θέλουμε να γεμίσουμε επιτυγχάνουμε αποκατάσταση με τρόπο ασφαλή και μόνιμο χωρίς τον κίνδυνο απόρριψης ή αντίδρασης αφού το υλικό που χρησιμοποιούμε προέρχεται από το ίδιο μας το σώμα.

Παρά το γεγονός ότι η μέθοδος της ενέσιμης μεταφοράς λίπους είναι γνωστή εδώ και αρκετά χρόνια στην πλαστική χειρουργική, τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένα όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον διεθνώς για τη βελτίωση και επινόηση νέων τεχνικών καθώς κι στη διεύρυνση των εφαρμογών της, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί το αποτέλεσμα και να αξιοποιηθεί η νεοαποκτηθείσα γνώση σχετικά με την πλούσια παρουσία βλαστοκυττάρων στο λιπώδη ιστό.

Επέμβαση εκλογής για τη χαλάρωση του προσώπου είναι το facelift και η απώλεια ή έλλειψη του λίπους αποκαθίσταται με λιπομεταφορά. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε αποκατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις επανασχεδιασμό για μία νεανική και φυσική όψη.

Η λιπομεταφορά μπορεί να εφαρμοστεί επίσης σε όποια άλλη περιοχή προσώπου και σώματος απαιτείται αύξηση του όγκου καλύπτοντας επανορθωτικές και αισθητικές ανάγκες, όπως ουλές ακμής, αποκατάσταση όγκου μαστών αλλά και νεαροποίηση των χεριών.

Ο επανασχεδιασμός των όγκων ενός προσώπου με τη μεταφορά λίπους αποτελεί μία ριζοσπαστική τεχνική στην αισθητική πλαστική χειρουργική που αφορά όλες σχεδόν τις περιοχές του προσώπου όπως για παράδειγμα:

  • Γύρω και κάτω από τα μάτια
  • Ασυμμετρίες
  • Αύξηση περιοχών όπως τα ζυγωματικά
  • Τα χείλη
  • Το σαγόνι και η γραμμή της γνάθου
  • Η μύτη

 

Η όλη διαδικασία είναι ελάχιστα επεμβατική με πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.

Το λίπος που μεταφέρεται σε μία νέα θέση υφίσταται μια απώλεια που μπορεί να φθάσει και το 40% του αρχικού όγκου, όμως το υπόλοιπο που θα προσληφθεί είναι μόνιμο.

Η διαδικασία των ενέσεων λίπους ή λιπομεταφορά είναι πιθανό να απαιτήσει επανάληψη μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι είναι ελάχιστα επεμβατική, προσφέροντας θεαματική βελτίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου με φυσικό και μόνιμο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης βλαστοκυττάρων στο λίπος παρουσιάζει μια σημαντική αναγεννητική και αντιγηραντική δράση βελτιώνοντας την ολική ποιότητα του δέρματος.

Μετρίου βαθμού οίδημα αναμένεται τις επόμενες 7 μετεπεμβατικές ημέρες αλλά οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από μία ή δύο ημέρες.

Κάπνισμα, αλκοόλ, λήψη ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων καθώς και μασάζ πρέπει να αποφεύγονται.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Χαλάρωση προσώπου

Μύτη

Τοπικό πάχος

Λαιμός