24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Nano fat grafting

Το nano fat grafting είναι μια μέθοδος που βασίζεται στo γεγονός ότι ο λιπώδης ιστός περιέχει έναν αυξημένο αριθμό ενήλικων βλαστοκυττάρων. Με την ειδική επεξεργασία στην οποία υποβάλλεται το μεταφερόμενο λίπος τα βλαστοκύτταρα μπορούν να τοποθετηθούν στις περιοχές του δέρματος που επιθυμούμε, προκειμένου να κινητοποιήσουμε τους μηχανισμούς ανάπλασης και αναγέννησης. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή βιολογική θεραπεία που εντάσσεται στην κατηγορία των θεραπειών εκείνων που βασίζονται στην προαγωγή και κινητοποίηση των ίδιων δυνάμεων του οργανισμού. Η παρουσία των ενήλικων βλαστοκυττάρων αποδεδειγμένα συμβάλλει στη συνολική αναδόμηση του δέρματος και η μέθοδος έχει εφαρμογή σε μια πληθώρα καταστάσεων όπως οι λεπτές ρυτίδες του προσώπου και του λαιμού αλλά και γύρω από το στόμα, η ρυτίδωση του ντεκολτέ και η αναζωογόνηση των χεριών, οι μαύροι κύκλοι στα μάτια, οι ουλές της ακμής κοκ.

Οι ευεργετικές ικανότητες της μεταφοράς λίπους είναι ήδη γνωστές τα τελευταία χρόνια. Εκείνο που αποτελεί είδηση είναι η δυνατότητα που μας παρέχεται σήμερα να έχουμε το όφελος μιας τέτοιας  θεραπείας χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να αυξήσουμε τον όγκο μιας περιοχής ενώ η όλη διαδικασία γίνεται με ατραυματικό τρόπο και απλή τοπική αναισθησία.

  • Λήψη και επεξεργασία λιπώδους ιστού προκειμένου να μεταφέρουμε ενήλικα βλαστοκύτταρα σε περιοχές που θέλουμε να αναζωογονήσουμε και να αναπλάσουμε.
  • Η διαδικασία μπορεί να συνδυαστεί με κλασσική μεταφορά λιποκυττάρων (macro ή mini fat grafting) εφ όσον επιθυμούμε ταυτόχρονη αύξηση του όγκου μιας περιοχής.
  • Τα αποτελέσματα του Nanofat grafting εμφανίζονται μεταξύ 4 εβδομάδων και 3 μηνών.
  • Η εφαρμογή γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας.

    Ενδείξεις
  • Λεπτές ρυτίδες προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ
  • Ουλές ακμής
  • Δερματική ανάπλαση