24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Ευρυαγγείες – Ερυθρότητα

Καταστάσεις όπως η παρατεταμένη ορθοστασία, η χρήση αντισυλληπτικών, η εγκυμοσύνη, το αυξημένο σωματικό βάρος αλλά και η παρατεταμένη έκθεση σε θερμότητα, η ηλιοθεραπεία, το solarium ή το μασάζ διευκολύνουν την εμφάνιση των ευρυαγγειών στα άκρα.

Η σκληροθεραπεία, η καταστροφή δηλαδή του αυλού των ανεπιθύμητων αγγείων με ένεση σκληρυντικής ουσίας ώστε να σταματήσει η ροή του αίματος σε αυτά και σταδιακά να απορροφηθούν αποτελούσε για χρόνια τη θεραπεία εκλογής για το πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος έχει περιοριστεί κυρίως στα μεγαλύτερα αγγεία όπου εξακολουθεί να αποτελεί αναντικατάστατη επιλογή.

Για τα μικρότερα αγγεία με εύρος έως 2,5 χιλιοστά η χρήση Laser όπως το LongPulseNd:Yag δίνει πολύ ικανοποιητικά, ανώδυνα και ασφαλή αποτελέσματα. Στην περίπτωση αυτή η φωτεινή δέσμη διαπερνά το δέρμα και απορροφάται επιλεκτικά από τη αιμοσφαιρίνη του αγγείου με τελικό αποτέλεσμα την καταστροφή και εξαφάνισή του. Απαιτούνται δυο με τρείς τουλάχιστον θεραπευτικές συνεδρίες.

 

Πριν & Μετά

 

 

Στην περίπτωση κιρσών ο έλεγχος των αγγείων των κάτω άκρων με υπερήχους θεωρείται απαραίτητος προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση των εν τω βάθει αγγείων και να εξασφαλιστεί η επιτυχία της θεραπευτικής αγωγής, αφού είναι γνωστό ότι η χειρουργική αντιμετώπιση των κιρσών θα πρέπει να προηγείται.

 

  • Αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιτυχία χάρις στα εξειδικευμένα συστήματα Laser
  • Αφορούν στη διάχυτη ερυθρότητα προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ καθώς και τις ευρυαγγείες προσώπου και κάτω άκρου
  • Δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία αλλά απαιτείται αποφυγή από τον ήλιο πριν και μετά τη θεραπεία
  • Χρονική διάρκεια θεραπείας 5 έως 30 λεπτά ανάλογα με την έκταση του προβλήματος
  • Απαιτούνται 2-3 συνεδρίες