24ωρη Γραμματεία Ιατρείου 210 6994954

Το Nanofat needling είναι μια νέα τεχνική για την εισαγωγή ενήλικων μεσεγχυματικών κυττάρων στο δέρμα με σκοπό την ανάπλαση και την ανανέωση του δέρματος με απόλυτα φυσικό τρόπο. Η θεραπεία αυτή δίνει στο δέρμα μεγάλη βελτίωση στην υφή, την ελαστικότητα και τη λάμψη προκαλώντας αληθινή ανανέωση καθώς αυξάνει την αιμάτωση, την παραγωγή κολλαγόνουν και την νευρική και ιστική ανάπλαση. Επιδρά επίσης θετικά στην ενυδάτωση και στην τροφική διέγερση των ιστών.

Η όλη διαδικασία αφορά στην αφαίρεση λιποκυττάρων με αναρρόφηση και περιλαμβάνει στάδια επεξεργασίας με υγροποίηση και επανειλημμένες φυγοκεντρίσεις με τελικό στόχο τη λήψη ενήλικων βλαστοκυττάρων προκειμένου αυτά να διοχετευτούν στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης συσκευής με την τεχνική του μικροβελονισμού (needling).

Η διαφορά στη νέα τεχνική σε σχέση με τις μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες είναι ότι συνδυάζει δύο επιτυχημένες ελάχιστα επεμβατικές και απόλυτα φυσικές μεθόδους προκειμένου να επιτύχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στην ιστική ανάπλαση.

Τι είναι το nanofat;

Το nanofat είναι το προϊόν που παίρνουμε από τον λιπώδη ιστό έπειτα από μια διαδικασία μηχανικής επεξεργασίας των λιποκυττάρων κατά τη διάρκεια της οποίας απομονώνεται το κλάσμα που περιέχει ενήλικα μεσεγχυματικά κύτταρα. Η αναγεννητική και αναπλαστική ικανότητα των κυττάρων αυτών είναι δεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη. Χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε μία πληθώρα εφαρμογών σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες ενώ στην αισθητική ιατρική τα τελευταία χρόνια αποτελεί κορυφαία βιολογική θεραπεία στην ανανέωση του δέρματος. Το nanofat εκτός των μεσεγχυματικών κυττάρων, περιέχει πληθώρα άλλων παραγόντων όπως ορμόνες , κυτοκίνες και αυξητικούς παράγοντες που συμβάλουν αθροιστικά στην αναπλαστική δράση της μεθόδου.

Το needling που αποτελεί δοκιμασμένη τεχνική διαδερμικής πρόκλησης παραγωγής κολλαγόνου και εισαγωγής ουσιών χωρίς την αφαίρεση της επιδερμίδας, προκαλεί την έκλυση αυξητικών παραγόντων με μεγάλη αναπλαστική δυνατότητα. Η διαδικασία αυτή δημιουργεί αναρίθμητες τραυματικές διόδους ελεγχόμενου βάθους στην επιφάνεια του δέρματος που παραμένουν ανοικτοί για λίγα μόνο λεπτά επιτρέποντας την προσωρινή κατάργηση του φραγμού του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εισάγουμε με ομοιόμορφο τρόπο σε βαθύτερα στρώματα του χορίου τα ενήλικα βλαστοκύτταρα.

Στο τέλος της συνεδρίας μια κρέμα που περιέχει βλαστοκύτταρα (nanofat cream) εφαρμόζεται άμεσα και για τις επόμενες 3 ημέρες.

Όπως όλες οι θεραπείες που βασίζονται σε βιολογικούς μηχανισμούς το αποτέλεσμα του nanofat needling απαιτεί ένα διάστημα 3 έως 6 μηνών μετά από μία μονοθεραπεία πριν την τελική αξιολόγηση. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά με έμφαση στις λεπτές ρυτίδες του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και άσηπτες συνθήκες και είναι ουσιαστικά ανώδυνη.

 

Καλέστε στο 210-6994954 για να κλείσετε δωρεάν ενημερωτικό ραντεβού.

Leave a reply